adderait-katastrofplanering-ikon-orange

KATASTROFPLANERING

Vi hjälper er att planera er IT-verksamhet för att kunna hantera oförutsedda händelser. Det finns otroligt många hot som förr eller senare drabbar just ditt företag. När det har hänt är det för sent att planera vad som ska göras.

Kryptolocker kan slå ut din verksamhet på några minuter, en oförsiktig användare som klickar på fel länk eller personal som inte ska arbeta hos er längre kan vara den utlösande faktorn till att en katastrof bryter ut på ert företag.

För att kunna hantera oförutsedda händelser som på ett eller annat sätt påverkar IT-driften så behöver alla planera och öva.

Vi hjälper er att ta fram katastrofplanen för just er verksamhet så att ni vet hur ni ska agera i olika situationer för att minimera tiden det tar att komma tillbaka till ett återställt läge.  

Ett typiskt och bra scenario att öva på är när ert affärssystem plötsligt och oförutsett inte är tillgängligt längre. Här kommer termerna RTO och RPO in som berättar hur lång tid verksamheten kan tillåtas vara utan systemet och hur mycket data ni är beredda att förlora vid en sådan händelse.  Vi leder er genom testerna och dokumenterar hur ni steg för steg ska ta er tillbaka till normal drift. Detta är inte en övning bara för IT avdelningen utan alla berörda parter från produktion, ekonomi, inköp och lager m.fl. blir berörda.

Efter detta utbildar vi  alla i hur återställningen ska göras. Eventuella leverantörer som ni är beroende av kommer givetvis att dokumenteras och involveras i hur ni återställer allt till normal läge igen.

Allt dokumenteras i er nya Katastrofplan eller Disaster Recovery Plan, DRP, som några väljer att kalla den.

Inom just detta område startade Addera IT för 25 år sedan och vi har sedan dess förfinat metoder, teknik och processer för att säkerställa våra kunders kontinuitet!

Beställ vår broschyr om hur ni ska gå tillväga!

Beställ broschyr

Framsida Så här skapar du en katastroplan

Beställ vår steg-för-steg broschyr om hur Ni kan skapa en katastrofplan för oförutsedda händelser genom att fylla i dina uppgifter i formuläret nedan.

Bli kontaktad av Addera IT

Skriv till oss genom att fylla i formuläret nedan och vi svarar inom 24 timmar.